De beste accu's voor uw boot

Een veelgestelde vraag: wat zijn de beste boot accu's? Ook een vrij algemene vraag natuurlijk, want er zijn zo veel soorten accu's en boten. Wij kunnen u niet in deze blog een complete uitleg geven welke accu precies bij welke boot past. (Mocht u dat wel willen weten, bel ons even op). Wat wij wel kunnen is u een zo compleet mogelijk overzicht geven van alle mogelijkheden.

De verschillende soorten accu's

Veel boten beschikken over een startaccu, uiteraard om de boot mee te starten. Daarnaast beschikken boten over een of meerdere accu's om de boot van stroom te voorzien. Stroom die nodig is voor bijvoorbeeld verlichting, laptop, radio, koelkast enzovoorts.


De accu's die nodig zijn om de boot van stroom te voorzien zijn:

Welke startaccu’s zijn geschikt voor boten?

Optima Red is de krachtpatser onder startaccu's

Met de Optima red accu heeft u een echte krachtpatser. De Optima accu is een zogenaamde AGM spiraal accu en is ontworpen voor gegarandeerd vermogen. Spiral Cell Technologie verzekert maximaal startvermogen, ook bij extreme temperatuurverschillen van +40°C tot -40°C. De robuuste, lekvrije constructie is schok- en trillings-bestendig en zorgt voor onderhoudsvrij startvermogen. Een echte aanrader wat ons betreft. De Optima Red is echt ontworpen als start accu en is niet geschikt voor deep cycle toepassingen als elektrisch varen. Daarvoor raden we verder in het artikel accu's voor aan.


AGM accu's zijn van alle markten thuis

Ook AGM accu’s kunnen de piek stroom leveren die nodig is om een boot te starten. Ze zijn uitgerust met een hoog energievermogen. Bovendien zijn de accu’s volledig gesloten en kunnen ze ook op hun kant gemonteerd worden, zeker handig wanneer u weinig ruimte heeft. AGM accu's. zijn eigenlijk van alle markten thuis, waarin elke soort eigen unieke eigenschappen heeft. Uiteraard blijft het afhankelijk van uw boot welke accu het beste is.


StartaccuAGM accuRedTop Optima
De cyclische levensduur van een AGM loodaccu is 3 keer zo lang dan een klassieke accu. Tot driemaal langere levensduur dan andere batterijen
AGM loodaccu's zijn uitgerust met een hoog energievermogen Hogere energie in de eerste 1, 2, 5 en 10 seconden van het startproces dan vergelijkbare conventionele loodbatterijen met dezelfde capaciteit
Levert uitstekende prestaties, maar leveren een minder hoge stroom dan gel-accu’s en optima* Constante prestatiekwaliteit houdt uw batterij ook tijdens ontladen op hetzelfde niveau draaiende
AGM-accu’s zijn bestand tegen hoge en lage temperaturen, hebben weinig zelfontlading en blijven lang bruikbaar Ideaal voor seizoensgebruik; volledig opgeladen kan hij ongebruikt 12 maanden op kamertemperatuur (of lager) worden opgeborgen en toch een voertuig starten
Robuuste trillingsbestendige behuizing* 15 keer meer trilvast dan andere batterijen
Lek- en onderhoudsvrij; kunnen in elke stand gemonteerd worden, in elk geval tot een hoek van 45 graden Lek- en onderhoudsvrij met volledige montagevrijheid; kan in vrijwel elke positie worden ingebouwd
* afhankelijk van type accu 

Heeft u een start accu in uw boot? Dan heeft u een deep cycle accu nodig voor langdurig stroom

Zoals u hierboven al heeft kunnen lezen, moet de boot ook worden voorzien van stroom. De accu's die hier onder andere voor gebruikt worden zijn semi tractie, deep cycle accu'sdeep cycle gel accu's en Optima accu'sYellowTop en BlueTop. Wij hebben een zeer uitgebreid assortiment in deep cycle accu's en gel accu's.


Uren lang stroom met een deep cycle accu

Deze cyclische AGM accu's zijn speciaal ontworpen om vele malen te laden en te ontladen. Het zijn de 6 tot 12 volt accu's. Tevens hebben deze AGM accu's vergeleken met andere accu's een langere levensduur en zijn ze bestand tegen schokken en trillingen. Zo geniet iedereen van uren lang stroom. Deze accu's worden toegepast bij bijvoorbeeld de boegschroef.


Elektrisch varen met de beste heavy duty accu's

Voor toepassingen waarin grotere semi-tractie accu's worden toegepast, bijvoorbeeld hybride of elektrisch varen, zijn de zwaar cyclische accu's een zeer goede oplossing. Deze accu's zijn speciaal ontworpen voor deze toepassingen en kunnen regelmatig diep ontladen worden. Het zijn gesloten, onderhoudsvrije accu's met een robuuste, trillingsbestendige behuizing.


Speciaal voor extreem cyclisch gebruik

Extreem cyclische AGM accu's kunnen in vergelijking tot andere accu's met deze behuizing 20% tot 30% meer cycli halen. Deze accu garandeert tot 700 cycli. Deze accu's kunnen vele malen intensief ontladen en opgeladen worden.


Betere weerstand met gel accu's

Gel accu's zijn beter bestand tegen trillingen dan een gewone AGM accu. Daarnaast is de gel accu beter bestand tegen vaak ontladen en opladen. Dat maakt deze accu ideaal om toe te passen op uw boot of voor maritiem gebruik.


Optima YellowTop voor ultra snelle respons

De Optima YellowTop is uitzonderlijk goed bestand tegen diepe ontladingen. De accu is bestand tegen veelvuldig ontladen en laden en is ontworpen voor ultra snelle respons onder extreme omstandigheden. Een zeer lage interne weerstand, 99,99% zuiver lood en de hoge kwaliteit componenten zorgen voor extreem hoge startkrachten en superieure reactie. Door de zeer lage zelfontlading is deze accu uitzonderlijk geschikt voor seizoensgebonden toepassingen, zoals bij boten. De Optima kan 3 tot 5 keer langer mee gaan dan een standaard accu met vlakke loodplaten bij gebruik in dezelfde toepassing. Hij kan onder elke hoek gemonteerd worden, zelfs ondersteboven (180 graden).


Optima BlueTop zijn krachtige scheepvaart accu's

Of het nu gaat om een motorjacht, zeiljacht, of speedboot de Optima BlueTop garandeert langere ontlaadtijden, korte laadtijden, en kan 3 tot 5 keer langer mee gaan dan een standaard accu met vlakke loodplaten bij gebruik in dezelfde toepassing. De batterij is 100 % lekvrij en bijzonder hittebestendig. Ook kan hij langer worden opgeslagen en is hij vijftien keer minder gevoelig voor trillingen. De Optima BlueTop is tot wel 70% beter bestand tegen vibraties en trillingen dan standaard accu’s. De accu heeft een zeer hoog startvermogen, bestand tegen diepe ontladingen. Hij kan onder elke hoek gemonteerd worden, zelfs ondersteboven (180 graden). Meer hoeft er eigenlijk niet gezegd de worden. Een echte krachtpatser.


Heeft u een boot accu nodig? Of moet u uw accu vervangen?

U heeft nu een beeld gekregen welke accu's speciaal geschikt zijn voor boten. Het is afhankelijk van het type boot en de soort toepassing, welke accu uw nodig heeft. Heeft u een boot accu nodig? Laat u vrijblijvend adviseren door een van onze specialisten. Ook als u uw accu moet vervangen adviseren wij u graag. Wij zien vaak dat er onjuiste accu's worden gebruikt of dat de accu onjuist wordt onderhouden, dit schaadt de levensduur. Zonde! Wij helpen u graag! Heeft u vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Terug naar boven